Solarpaneel montage

Solarpaneel montage

Er zijn genoeg filmpjes op internet hoe een solarpaneel gemonteerd moet worden. Hier laten we een kleinstukje van het verschil zien tussen ....
Inmiddels hebben we reeds vaak onder vonden dat mensen graag willen dat we uitrekenen welke solarpaneel capaciteit ze nodig hebben. Vervolgens laten ze het dan elders (goedkoper) monteren maar verwachten wel dat ze dan dezelfde kwaliteit krijgen als bij ons. Waar gaat het fout? Kwaliteit en goedkoop gaan in dit geval niet samen. Een solarpaneel goed monteren doe je niet in een half uurtje. Ook het aanbrengen van de bekabeling en het aansluiten van een solarregelaar op de juiste plaats vereist kennis, inzicht en tijd.
Een simpel voorbeeld: Voordat solar-steunen op het dak aangebracht worden zijn een aantal stappen vooraf belangrijk. Denkt dan o.a. aan het juiste type steun plus de juiste plaats. Daarna komen vier voorbewerkingsstappen. Nee, we gaan ze niet meer allemaal hier opschrijven. De foto's hier boven en onder verraden al het e.a.
Helaas zien we te vaak een goedkopere montage variant op campers. "Voor een praktijk voorbeeld, klik eens op deze regel."
Auteur: Gerrit-Jan ten Voorde
Geschreven: 24-05-2020