Terugroepactie Truma gasfilers EN noodzaak gasfilters

Terugroepactie Truma gasfilers EN noodzaak gasfilters

Vervangen van Truma gasfilters

In 2016 heeft Truma een terugroepactie gestart naar aanleiding van mogelijk scheurtjes in het huis van de Truma gasfilters. Het gaat dan specifiek om gasfilterhuisjes zoals afgebeeld in de eerste foto. Het gaat om het doorkijkglaasje, wat is aangeduid met de pijl. Dit glaasje zou in extreme omstandigheden kunnen scheuren.

Dit soort huisjes worden vervangen door gasfilterhuisjes zonder kijkglaasje. Heeft u nog zo'n gasfilterhuisje, neem even contact op met uw leverancier of met Truma. Dan wordt dat gasfilterhuisje over het algemeen kosteloos vervangen.

Daarnaast zijn er nog steeds personen die beweren dat zo'n filter geen zin heeft. Door die terug roep actie, hebben we best veel gasfilterhuisjes vervangen. Zoals je op de tweede foto kan zie werken die gasfilters echt. Als op de foto klikt krijgt u een grotere afbeelding te zien. Het filterhuis rechts boven is de enige zonder dat we olie aantroffen.

Belangrijk advies: laat minimaal elke twee jaar het gassysteem afpersen waarbij dan meteen onderhoud kan plaats vinden op de gasfilters.

Auteur: Gerrit-Jan ten Voorde
Geschreven: 12-10-2017