Gasfilters niet mogelijk of misschien toch wel ?

Gasfilters niet mogelijk of misschien toch wel ?

Een gasfilter kan veel storingen met gasdrukregelaar, verwarmingen en koelkast voorkomen

Deze luxe camper was al uitgerust met een Truma Duo control gasdrukregelaar. Truma geeft aan dat er geen enkele garantie wordt verleend op het functioneren van de gasdrukregelaar als niet de juiste gasfilters geinstalleerd zijn. De dealer was dit "vergeten" te melden aan de klant.
De pijl in de eerste foto wijst de gasdrukregelaar aan. Door op de foto te klikken krijgt u een grotere afbeelding te zien.

Vervolgens komt het verweer dat gasfilters niet geinstalleerd kunnen worden in verband met de iets hogere Benegas gasflessen van de klant. Wij laten zien dat ook in dit geval een volledig juiste installatie met gasfilters wel mogelijk is.
In de tweede foto hebben we de gasfilters rood omcirkeld.

Om te kunnen garanderen dat de complete gas installatie vrij van lekkage is, is het belangrijk om minimaal elke twee jaar het gas systeem te laten afperssen met gecertificeerde apparatuur. De klant krijgt het orginele, door de meetapparatuur uitgeprintte meetrapport mee.

In de derde foto ziet u de gasinstallatie aangesloten op onze speciale gastester. Als de installatie wordt goedgekeurd krijgt u een sticker achter op de camper als bewijs dat de gasinstallatie goedgekeurd is. Vooral in Duitsland mogen ze u van de camperplaats laten verwijderen als u niet kan aantonen dat de gasinstallatie goedgekeurd / veilig is.

Auteur: Gerrit-Jan ten Voorde
Geschreven: 05-10-2017