604. Vol automatische satelliet ontvangers

604. Vol automatische satelliet ontvangers

Over automatische satelliet ontvangers.

Er bestaan ook vol automatische satellietontvangstsystemen. Zo'n schotel wordt op het dak van de camper gemonteerd. De elektronische besturing wordt ergens in de camper gemonteerd. Als u ergens met uw camper staat en u wilt TV kijken hoeft niets anders te doen dan op de aan/uit knop van de satellietontvanger te drukken. Het systeem zoekt dan volledig zelfstandig de locatie van de satelliet op. Een klein bedieningspaneel in de camper geeft aan:

1. Of het systeem is ingeschakeld, en

2. Of het gevraagde satellietsignaal gevonden is.

 

Een belangrijk voordeel van de Teleco systemen is dat wij, als Teleco dealer, de mogelijkheid hebben het besturingssysteem opnieuw te programmeren. Dus bij een wijziging van satellietbanen of gradenhoek, kunnen wij voor u het e.a. direct in onze werkplaats aanpassen.

 

Belangrijkste voordelen: Het systeem is vast gemonteerd op de camper, dus geen problemen met het opbergen en het systeem is ook niet echt diefstal gevoelig. U hoeft niets te doen om de schotel af te stellen. Het systeem werkt ook als uw camper een keer niet perfect horizontaal staat. Het beveiligingssysteem zorgt ervoor dat de schotel automatisch naar rust stand gaat wanneer u de camper start en vergeten was het systeem uit te zetten.

 

Belangrijkste nadelen: Er dient voldoende plaats op het dak te zijn. Tevens is het belangrijk dat er geen grote objecten zoals bomen en gebouwen zich bevinden tussen uw camper en de satelliet in de ruimte, die een goed signaal ontvangst belemmeren.

Auteur: Gerrit-Jan ten Voorde
Geschreven: 13-03-2020