Product Details

Software update Calearo (Juli 2017)

Art nr: 3157
Op voorraad: Nee
Verkoopprijs: €34.95 (incl. BTW)

Omschrijving

Digitaal zoekende automatische satelliet ontvangstinstallaties krijgen Astra 19,2 gr niet meer gevonden.

Afhankelijk van de software programmering vanuit de fabrikant kan het zijn dat de volgende problemen zich voordoen:

1.) Na het activeren van het automatisch zoek systeem lijkt alles goed te gaan. Op een gegeven moment lijkt het systeem Astra 19,2 gr te vinden. Het snel zoeken en draaien stopt. Het systeem wacht enige tijd al dan niet met kleine bewegingen naar links en rechts. Daarna besluit het systeem dat het niet de juiste satelliet heeft gevonden start verder met zoeken. Het kan zijn dat het systeem het bovenstaande herhaalt maar blijft uiteindelijk maar zoeken. Totdat de melding komt, satelliet niet gevonden en het zoeken wordt gestaakt.

2.) Na het activeren van het automatisch zoek systeem lijkt alles goed te gaan. Op een gegeven moment lijkt het systeem Astra 19,2 gr te vinden. Het snel zoeken en draaien stopt. Het systeem wacht enige tijd al dan niet met kleine bewegingen naar links en rechts. Daarna komt de melding satelliet gevonden, echter als u de satelliet tuner aanzet krijgt u de melding geen of slecht signaal. U krijgt dan ook geen ontvangen beelden te zien.

In principe is dit probleem merk en type onafhankelijk. Echter de vereiste software aanpassing in het systeem is WEL merk en type gebonden. Het is mogelijk dat door verschillen in de software tussen de verschillende vol automatische satelliet ontvangers dat het ene model / type / merk er meer last van heeft dan een ander.

VOOR DE TELECO FLATSAT EASY SYSTEMEN

Wij zijn één van de Teleco Service Dealers. Zo is bij ons bekent dat o.a. de Teleco Flatsat Easy systemen door dit probleem getroffen worden. Hiervoor heeft Teleco Italië nog geen software update uitgebracht. Toch willen wij onze klanten vooruit helpen. Binnen Vodeg Camper Products BV hebben we daarom het probleem grondig onderzocht en er een eigen oplossing voor gecreëerd. We hebben de software voor de Teleco Flatsat Easy op meerdere manieren aangepast. Op het display van de Teleco Flatsat Easy kan u kiezen uit 7 satellieten. Als uw Teleco Flatsat Easy systeem wordt geupdate met onze versie dan wordt de programmering als volgt:

1. Astra 19,2 gr (Astra-1) “dual search (NEW)”

2. Hotbird

3. Astra 23 gr (Astra-3)

4. Sirius

5. Astra 19,2 gr (Astra-1) “single search, original”

6. Astra 19,2 gr (Astra-1) “single search, new”

7. Astra 28 gr (Astra-2)

We gaan er vanuit dat de nieuwe programmering van nummer 1 alle problemen oplost. In principe worden de satellieten zoals vermeld bij nummer 5 en 6 niet binnen Nederland gebruikt. Omdat we deze aanpassing niet hebben kunnen overleggen met Teleco Italië hebben we besloten om de “oude” instelling van nummer 1 (Astra 19,2) op nummer 5 te zetten. Op nummer 6 staat alleen de nieuwe codering voor Astra 19,2 gr. Echter om het voor de klant zo eenvoudig mogelijk te houden hebben we op nummer 1 beide instellingen gezet. Tijdens onze testen blijkt dit heel goed te werken. Alleen om toekomstige problemen te voorkomen hebben we besloten nummer 5 en 6 te her-programmeren zoals hierboven beschreven.