Product Details

Telair EcoEnergy TG 480 - MEF generator 12Vdc 20A LPG 5mt

Art nr: 2141
Op voorraad: Ja
Verkoopprijs: €3,348.00 (incl. BTW)

Omschrijving

Het assortiment ECOENERGY apparaten zorgt ervoor dat u niet afhankelijk bent van de stroomzuil en verzekert u van zelfstandigheid voor wat energie en comfort betrreft.

De onmiddellijke levering van stroom maakt, via een omvormer, een doeltreffend gebruik van elektrische apparaten zoals een haardroger, tosti-apparaat of magnetron mogelijk. Het comfort in de zomer is verzekerd omdat uw ECOENERGY u tot een buitentemperatuur tot +50°C van alle gemakken laat genieten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het verbruik van uw accu. Ook in de wintermaanden heeft u geen problemen meer omdat de ECOENERGY u een continue energiebron tot een temperatuur van -25°C kan garanderen.

Uw ECOENERGY is ecologisch: Door het feit dat het apparaat gevoed wordt met LPG (of propaan) voldoet het apparaat aan de meest geavanceerde milieuvoorschriften

Uw ECOENERGY is zeer stil: Het bijzonder lage en gedempte geluidsniveau (slechts 51 dBA) is niet storend voor u en uw buren.

Het “Dynamomotor” ysteem produceert stroom op 12V met maar liefst 20 afhankelijk van het model. Er zijn geen extra tanks benodigd omdat er gebruik gemaakt wordt van de gasfles van de camper. Uw ECOENERGY is compact, licht in gewicht, heeft kleine afmetingen en is op die manier een optimale en veilige oplossing voor installatie buiten onder de vloer. Ook bij campers met een verlaagd chassis.

Uw ECOENERGY kent geen gelijke bij het doorstaan van talloze in- en uitschakelcycli.

BEDIENINGSPANEEL VAN DE ECOENERGY

1 - Waarschuwingslampje temperatuur hoog en oliepeil laag

2 - Waarschuwingslampje werkingsfases van de ECOENERGY

3 - Automatisch in- en uitschakelen

4 - Knop voor geforceerd handmatig inschakelen.

Wordt gebruikt indien u de ECOENERGY wilt inschakelen ook als de accuspanning hoger is dan het minimum grensniveau van 11,9 Volt.
Wordt de spanning van 14,5 Volt bereikt dan schakelt de ECOENERGY de motor automatisch uit en gaat weer in stand-by staan.
WAARSCHUWINGSLAMPJES
Rode led: indicatie dat de werkingstemperatuur te hoog is of dat het oliepeil te laag is. In beide gevallen wordt de motor gestopt.
Groene led: indicatie dat de motor in werking is of gestart wordt of dat de ECOENERGY aan is, maar in stand-by staat omdat de accu geladen is.
VEILIGHEIDSBLOKKERING MET AANSLUITING OP D+
Door de veiligheidskabel van de elektronische besturingseenheid op één van de aansluitklemmen D+ van het voertuig aan te sluiten wordt verhinderd dat als het voertuig stil staat de ECOENERGY per ongeluk kan starten, omdat u hem aan of in stand-by heeft laten staan.