500. Omvormer

Omvormer van 12 V accu naar 230 V wissel spanning:

 

Veel camperaars willen graag vrijstaan, dus geen camping met 230 V voorziening. Toch willen we vaak ook apparaten die we gewoon thuis op 230 V aansluiten kunnen gebruiken. Veel is mogelijk maar of het ook verstandig is?

 

Kleine apparaten met een laag stroomverbruik vormen zelden een probleem. Denk hierbij aan elektrische scheerapparaten, elektrische tandenborstels, elektrische dekens maar ook sapcentrifuges en kleine stofzuigers.

 

Over het algemeen mag gesteld worden dat apparaten met verwarmingselementen, grote stroom verbruikers zijn. Denk hierbij aan koffiezetters, waterkokers en oventjes. Natuurlijk heb je ook campers met actieve generatoren, brandstofcellen en/of een hele reeks aan zware accu?s. En ja, dan kan er met behulp van een grote omvormer kan ook het Senseo apparaat van thuis worden gebruikt. 

 

Als er bewust met stroomverbruik rekening wordt gehouden kan je met relatief kleine installatie veel bereiken. Het is wel belangrijk om op te letten wat voor een omvormer er eventueel in uw camper zit, alvorens er van alles op aan te sluiten. Velen kopen in een kampeermaterialen zaak een goedkope omvormer. Dit zijn voornamelijk de zogenaamde ?gemodificeerde sinus? omvormers. Deze omvormers geven iets op de uitgang wat zou moeten lijken een 230 volt wisselspanning. Het uitgangssignaal is dan echter vaak een blok golf. Voor apparaten met een motor of verwarmingselement maakt dat niet uit. Dus ook die voetenverwarmer en elektrische dekentje hoeft dan geen probleem te zijn.

 

Er zijn echter ook apparaten met geschakelde voedingen ingebouwd. Denk hierbij aan laptops, scheerapparaten met ingebouwde accu (snelladers), telefoons, TV, satelliet ontvangers, dvd-spelers, etc. Deze apparaten kunnen makkelijk defect raken als zo op zo?n ?gemodificeerde sinus? omvormer worden aangesloten. Voor dat type apparaten zijn er  ?zuivere sinus? omvormers. Zo?n omvormer kost ongeveer vier keer zoveel als een ?gemodificeerde sinus? omvormer. Terwijl er voor bijvoorbeeld laptops goede (goedkope) alternatieven zijn, zoals een laptop voeding die werkt op 12 volt.


01-06-2018

Prijs wijziging Satenne R2 controller

De oude Satenne R2 controllers krijgen Astra 3 niet gevonden. Tevens zijn de nieuwe Satenne R2 kasjes aangepast voor Joyne. De inruilprijs is ook gewijzigt.

04-05-2018

Firmware update Teleco

Op 04 mei 2018 heeft Teleco een software update uitgebracht voor haar automatische satelliet ontvangers

13-02-2018

Update voor Oyster vision beschikbaar

ten Haaft heeft per 13-02-2018 een update voor de Oyster / Samy / Travel Sat / Caro Vision 2 en 3 uitgebracht.

13-02-2018

Update Oyster europe

ten Haaft heeft op 13-02-2018 een update uitgebracht voor Oyster HD Europe

14-12-2017

Update voor Teleco systemen

Op 14-12-2017 heeft Teleco een update uitgebracht

20-08-2017

Teleco en Joyne

Wij hebben de bij gewerkte software voor de Teleco Systemen, die het mogelijk maakt om goed samen te werken met de nieuwe aanbieder Joyne.

07-03-2017

Instagram en Facebook

Vodeg Camper Products is ook te vinden op Instagram en Facebook


Al het nieuws bekijken