400. LED verlichting

Er is tegenwoordig veel LED verlichting te koop, helaas ook veel lampjes waar je "niets" aan hebt. Enkele belangrijke tips.

Spanningsbereik:
Het LED lampje moet goed werken in het spanning bereik van 10,5 volt DC tot 15 volt DC of meer. 14,7 Volt is de maximale laad spanning voor loodzuur accu's! 12 Volt LED lampjes gaan daarom vaak defect door overspanning. Het overspannings probleem treed vooral op als de verlicht aanstaat terwijl de motor van de camper loopt.
Lichtopbrengst:
Het gaat niet om het aantal LED's in een lampje maar om de kwaliteit van de LED's. Zo kan 1 Creeon LED veel meer licht afgeven dan 3 power LED's of 21 gewone LEDjes. Het is al vaker voorgekomen dat klanten aangeven "het zelfde (uitziend)" LED-lampjes ergens anders gekocht te hebben, maar vinden dat er te weinig licht afkomt. Als we dan de LED lampjes van Vodeg Camper Products plaatsen, geven ze aan dat er wel genoeg licht vanaf komt. Oftewel, zoals het LED lampje er aan de buitenkant uit ziet zegt niets over de licht opbrengst.
Vocht:
LED lampjes = elektronica, dus pas op met vocht. Veel LED lampjes raken defect als ze bij een keukentje worden toegepast, als ze niet "waterdicht" / ge-sealed zijn.

Lichtkeur:
Je hebt nu ook keus in de licht kleur en het licht spectrum. Vaak hebben we het over warm wit licht. Zo zijn er LED lampjes die bijna "oranje" licht geven. Wel sfeer vol maar niet fijn om bij te lezen. Veel van de LED lampjes die te koop zijn bij grote winkelketens geven koud blauw licht, leuk om iets in de kleur wit te benadrukken, maar het is zeker gezellig licht.
Prijs:
De stelling "vaak is goedkoop duurkoop" iets wat ook opgaat bij LED verlichting.

Assortiment:
Vodeg Camper Products levert LED verlichting van diverse groothandels en importeert vanuit het buitenland. Door deze combinatie hebben we een zeer groot assortiment aan LED verlichting. Van een sfeer lampje met enkel LED's tot LED leeslampen die vergelijkbaar zijn het 50 Watt halogeen spots.

Service:
Vanuit Vodeg Camper Products adviseren wij de klant welke lampjes het beste past bij de aangegeven wensen/gebruik. Soms komt het voor dat we de door de klant gekozen LED verlichting in een camper inbouwen en de klant na enkele maanden aangeeft toch wat meer/minder licht te willen. Wat blijkt dan, dat er tijdens het gebruik (bijvoorbeeld lezen) wat meer licht gewenst is. Of dat er juist niet gelezen wordt, en ze wat meer sfeer verlichting willen. Ook dan is het omruil geen enkel probleem bij Vodeg Camper Products.

Webshop service:
Als u LED verlichting bij de webshop van Vodeg besteld, en een of meerdere LED-lampjes zijn toch niet naar wens. Dan mag u die binnen 7 dagen retour sturen en krijgt u het aankoopbedrag (van de terug gestuurde lampjes) verminderd met de verzendkosten terug.


01-06-2018

Prijs wijziging Satenne R2 controller

De oude Satenne R2 controllers krijgen Astra 3 niet gevonden. Tevens zijn de nieuwe Satenne R2 kasjes aangepast voor Joyne. De inruilprijs is ook gewijzigt.

04-05-2018

Firmware update Teleco

Op 04 mei 2018 heeft Teleco een software update uitgebracht voor haar automatische satelliet ontvangers

13-02-2018

Update voor Oyster vision beschikbaar

ten Haaft heeft per 13-02-2018 een update voor de Oyster / Samy / Travel Sat / Caro Vision 2 en 3 uitgebracht.

13-02-2018

Update Oyster europe

ten Haaft heeft op 13-02-2018 een update uitgebracht voor Oyster HD Europe

14-12-2017

Update voor Teleco systemen

Op 14-12-2017 heeft Teleco een update uitgebracht

20-08-2017

Teleco en Joyne

Wij hebben de bij gewerkte software voor de Teleco Systemen, die het mogelijk maakt om goed samen te werken met de nieuwe aanbieder Joyne.

07-03-2017

Instagram en Facebook

Vodeg Camper Products is ook te vinden op Instagram en Facebook


Al het nieuws bekijken