Aanpassen bestaande installatie

Gasfilters niet mogelijk of misschien toch wel ?
05-10-2017
Deze luxe camper was al uitgerust met een Truma Duo control gasdrukregelaar. Truma geeft aan dat er geen enkele garantie wordt verleend op het functioneren van de gasdrukregelaar als niet de juiste gasfilters geinstalleerd zijn. De dealer was dit "vergeten" te melden aan de klant.
De pijl in de eerste foto wijst de gasdrukregelaar aan. Door op de foto te klikken krijgt u een grotere afbeelding te zien.

Vervolgens komt het verweer dat gasfilters niet geinstalleerd kunnen worden in verband met de iets hogere Benegas gasflessen van de klant. Wij laten zien dat ook in dit geval een volledig juiste installatie met gasfilters wel mogelijk is.
In de tweede foto hebben we de gasfilters rood omcirkeld.

Om te kunnen garanderen dat de complete gas installatie vrij van lekkage is, is het belangrijk om minimaal elke twee jaar het gas systeem te laten afperssen met gecertificeerde apparatuur. De klant krijgt het orginele, door de meetapparatuur uitgeprintte meetrapport mee.
In de derde foto ziet u de gasinstallatie aangesloten op onze speciale gastester. Als de installatie wordt goedgekeurd krijgt u een sticker achter op de camper als bewijs dat de gasinstallatie goedgekeurd is. Vooral in Duitsland mogen ze u van de camperplaats laten verwijderen als u niet kan aantonen dat de gasinstallatie goedgekeurd / veilig is.

Kentekenplaten diefstal
Zowel politie (zie de linkse foto) als de verzekeringen waarschuwen voor kentekenplaat diefstaf. Bij het merendeel van alle voertuigen is de kentekenplaat binnen enkele seconden te verwijderen. Dieven gebruiken die gestolen kentekenplaten tijdens overvallen, ramkraken maar ook voor brandstof diefstal. Ondanks dat die laatste situatie niet zo erg lijkt te zijn, kunnen de gevolgen voor u toch heel vervelend en tijdrovend zijn. Bij steeds meer brandstofstations gaat ingeval van doorrijden zonder te betalen de rekening meteen naar het incassobureau. Als u niet kan bewijzen dat u kenteken op dat moment al gestolen was, door aangifte bij de politie. Dan willen ze toch echt dat u die brandstof met incasso kosten gaat betalen.

Dit alles is eenvoudig te voorkomen door de kentekenplaaten met speciale schroeven vast te laten zetten. Zie de tweede afbeelding. Het aanbrengen van die beveiliging kost slecht 7,50 per kentekenplaat.


01-06-2018

Prijs wijziging Satenne R2 controller

De oude Satenne R2 controllers krijgen Astra 3 niet gevonden. Tevens zijn de nieuwe Satenne R2 kasjes aangepast voor Joyne. De inruilprijs is ook gewijzigt.

04-05-2018

Firmware update Teleco

Op 04 mei 2018 heeft Teleco een software update uitgebracht voor haar automatische satelliet ontvangers

13-02-2018

Update voor Oyster vision beschikbaar

ten Haaft heeft per 13-02-2018 een update voor de Oyster / Samy / Travel Sat / Caro Vision 2 en 3 uitgebracht.

13-02-2018

Update Oyster europe

ten Haaft heeft op 13-02-2018 een update uitgebracht voor Oyster HD Europe

14-12-2017

Update voor Teleco systemen

Op 14-12-2017 heeft Teleco een update uitgebracht

20-08-2017

Teleco en Joyne

Wij hebben de bij gewerkte software voor de Teleco Systemen, die het mogelijk maakt om goed samen te werken met de nieuwe aanbieder Joyne.

07-03-2017

Instagram en Facebook

Vodeg Camper Products is ook te vinden op Instagram en Facebook


Al het nieuws bekijken