Nieuws
08-02-2010
Test 12 volt laptop voeding

Vaak hebben wij aan mensen uitgelegd dat het verstandiger is om een 12 volt laptop voeding aan te kopen dan gebruik te maken van een omvormer (12 volt => 230 volt) waarop de originele laptop voeding wordt aangesloten. Op verzoek hebben wij dan ook een complete theoretische berekening van het stroom verbruik gemaakt. Bij die berekening is er uit gegaan van het maximale stroom verbruik van de laptop.

Helaas werd er vervolgens geroepen dat iemand anders een test had gedaan waaruit zou blijken dat de berekening en het geclaimde rendement niet juist zou zijn. Wij hebben die claim onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat het enige wat er was aangetoond is dat de laptop niet continuede maximale vraag. Vandaar dat we zelf vervolgens een proef opstelling hebben gemaakt om de twee situaties (12 volt laptop voeding versus 230 volt laptop voeding in combinatie met een 12 volt => 230 volt omvormer) met elkaar te vergelijken.

En wat blijkt, theorie en praktijk liggen zeer dicht bij elkaar. Door gebruik te maken van een 12 volt laptop voeding wordt er slechts 23 Watt door onze laptop verbruikt terwijl die zelfde laptop een verbruik veroorzaakt van totaal 43 Watt verbruikt als er gebruikt wordt gemaakt van de originele 230 volt laptop voeding en een 12 volt => 230 volt omvormer.

De berekening en foto's zijn terug te vinden op onze webpagina: Stroomverbruikers => 701. Laptop gebruik.Toon alle nieuwsitems